Kista torn

 

 

Mitt i expansiva Kista bygger JM ”Kista Torn” och AB Borätt systertornet ”K2”.

Byggnaderna blir ett tydligt landmärke i området med två torn som sticker upp i stadssiluetten.

I det här uppdraget har Projektidé fått bidra med sitt kunnande inom entreprenadbesiktning av bostäderna.

Tornen med 35 respektive 16 bostadsvåningar rymmer sammanlagt 362 ljusa och stilrena bostäder med egen loggia. Det högsta tornet är 120 meter högt och kommer att bli Stockholms högsta bostadshus.

De bägge tornen delar samma entré som leder in i en välkomnande lobby. Från en gemensam takterrass har de boende en milsvid utsikt över Stockholms vackra silhuetter.

Besiktning, KA & tillgänglighet

Projektidé har flera certifierade entreprenadbesiktningsmän och kontrollansvariga inom PBL.

Entreprenadbesiktning

Med lång och bred kompetens inom entreprenadbesiktningar enligt AB, ABT och ABS utför vi alla typer av entreprenadbesiktning. Vi har även specialkompetens för utförande av OVK-besiktning samt CE-märkning.

Entreprenadbesiktningar genomförs utifrån beställarens önskemål oftast inom ramen för vad AB, ABT och ABS medger. Det kan röra sig om fortlöpande besiktningar och traditionell slutbesiktning av färdig anläggning. Vi samarbetar med ett flertal kvalificerade specialister vid behov.

Kontrollansvarig enligt PBL

Vi erbjuder certifierade kontrollansvariga enligt plan- och bygglagen.

Vi hjälper till med att ta fram förslag på en kontrollplan som är anpassad för just ert projekt. Vi finns med processen och ser till att kontrollplanen följs till dess att slutbesked erhålls och ibruktagande får ske.

Mer finns att läsa om den Kontrollansvariges roll under; Plan- och bygglag (2010:900) 10 kap 11 §

Sakkunnig av tillgänglighet, certifierad enligt TIL2

Med lång kompetens inom tillgänglighetsområdet utför vi alla typer av uppdrag, främst med rollen som certifierad sakkunnig av tillgänglighet.

Kontaktperson

Ove Zelin

Min bakgrund är byggnadssnickare som jag ägnade mig åt under flera år. Efter en arbetsledarutbildning började jag som platschef.

Jag började som konsult år 2000 och har numera flera olika roller på Projektidé. Jag arbetar främst med projekterings/projekt- och byggledning, men är också certifierad kontrollansvarig och certifierad entreprenadbesiktningsman.

Kontaktuppgifter

Våra projekt

Pågående projekt
Tidigare