Äventyrsbadet i Västerås

I Västerås gamla Ångkraftverk byggs nu ett av Sveriges häftigaste upplevelsebad. Projektidé har haft uppdraget att ansvara för entreprenadbesiktningen i projektet. Detta har genomförts som fortlöpande besiktningar i nästan 3 års tid.

Äventyrsbadet som byggs i en 100 år gammal byggnad har 7 våningar och kan ta emot 1200 personer samtidigt. 16 meter över marknivån finns en utomhusbassäng och en av de häftiga åkattraktionerna är Boomerang, en nittofem meter lång rutchbana.

Anläggningen öppnar i augusti 2014 och beräknas att bli Västmanlands största besöksmål med 250 000 besökare per år. Tanken är att badet ska ge besökarna en upplevelse utöver det vanliga.

Förutom åkupplevelser kommer badet även att erbjuda en häftig teknik med visuella lösningar där ljud, ljus och bild ger besökaren en resa i såväl tid som rum.

Besiktning, KA & tillgänglighet

Projektidé har flera certifierade entreprenadbesiktningsmän och kontrollansvariga inom PBL.

Entreprenadbesiktning

Med lång och bred kompetens inom entreprenadbesiktningar enligt AB, ABT och ABS utför vi alla typer av entreprenadbesiktning. Vi har även specialkompetens för utförande av OVK-besiktning samt CE-märkning.

Entreprenadbesiktningar genomförs utifrån beställarens önskemål oftast inom ramen för vad AB, ABT och ABS medger. Det kan röra sig om fortlöpande besiktningar och traditionell slutbesiktning av färdig anläggning. Vi samarbetar med ett flertal kvalificerade specialister vid behov.

Kontrollansvarig enligt PBL

Vi erbjuder certifierade kontrollansvariga enligt plan- och bygglagen.

Vi hjälper till med att ta fram förslag på en kontrollplan som är anpassad för just ert projekt. Vi finns med processen och ser till att kontrollplanen följs till dess att slutbesked erhålls och ibruktagande får ske.

Mer finns att läsa om den Kontrollansvariges roll under; Plan- och bygglag (2010:900) 10 kap 11 §

Sakkunnig av tillgänglighet, certifierad enligt TIL2

Med lång kompetens inom tillgänglighetsområdet utför vi alla typer av uppdrag, främst med rollen som certifierad sakkunnig av tillgänglighet.

Kontaktperson

Ove Zelin

Min bakgrund är byggnadssnickare som jag ägnade mig åt under flera år. Efter en arbetsledarutbildning började jag som platschef.

Jag började som konsult år 2000 och har numera flera olika roller på Projektidé. Jag arbetar främst med projekterings/projekt- och byggledning, men är också certifierad kontrollansvarig och certifierad entreprenadbesiktningsman.

Kontaktuppgifter

Våra projekt

Pågående projekt
Tidigare